Postopek certificiranja Zaščiteni kmetijski pridelki in živila

Pridelovalec oz. predelovalec lahko vstopi v shemo »Zaščiteni kmetijski pridelki in živila« z vsemi tistimi kmetijskimi pridelki oz. živili, za katere so potrjene specifikacije s strani MKGP ali EU in za njih ne obstaja omejitev certificiranja v Sloveniji. Pridelovalci oz. predelovalci vstopajo v shemo individualno (posamezno certificiranje) ali skupinsko (kot člani skupine pridelovalcev/predelovalcev).

Več informacij o postopku certificiranja najdete v dokumentu 1.80doc – Pravila postopka certificiranja (uvodni del + Priloga 4).

Kontakt

Marina Koren Dvoršak

Vodja certifikacijske enote neakreditiranih shem certificiranja in sheme
Zaščiteni kmetijski pridelki in živila (ZKPŽ)

Andreja Kolar

Vodja certifikacijske enote ekološko kmetijstvo – pridelava
Vodja certifikacijske enote Premium piščančja reja (PPR)
Koordinatorka sheme Zaščiteni kmetijski pridelki in živila (ZKPŽ)