Postopek certificiranja Izbrana kakovost
Pridelovalec oz. predelovalec lahko vstopi v shemo »Izbrana kakovost – Slovenija« z vsemi tistimi proizvodi, za katere so s strani MKGP potrjene specifikacije. Pridelovalci oz. predelovalci vstopajo v shemo individualno (posamezno certificiranje) ali skupinsko (kot člani skupine pridelovalcev/predelovalcev).
Sektorji, ki so pristopili v postopek certificiranja »Izbrana kakovost - Slovenija«: mleko, meso (goveje, prašičje, perutninsko), sadje, meso drobnice in žita.
Več informacij o postopku certificiranja najdete v dokumentu 1.80.doc – Pravila postopka certificiranja (uvodni del + Priloga IK), ki ga najdete na tej povezavi https://www.ikc-um.si/dokumentacija
Kontakt
Marina Koren Dvoršak
Zaščiteni kmetijski pridelki in živila (ZKPŽ)
David Šket
Neža Vidmar
E: neza.vidmar@ikc-um.si
T: 00386 2 613 08 31
M: 00386 70 533 555